Työnantajien kokemuksia

Metsäasiantuntija Janne Muhonen Metsä Groupista ja rehtori Riitta Reinikainen Vantaan Länsimäen koulusta ovat osallistuneet Erasmus+ ohjelman ammatillisen koulutuksen kehittämishankkeisiin. Työelämän organisaatiot voivat osallistua kansainvälisiin hankkeisiin mm. tarjoamalla oppimisympäristöjä ja omaa asiantuntemustaan, testaamalla hankkeiden tuloksia käytännössä tai toimimalla tiedon levittäjänä. Katso miten Metsä Group ja Länsimäen koulu ovat hyötyneet Erasmus+ ohjelmasta!

Työntekijöiden ulkomaanjaksot ovat yritykselle oiva tapa verkostoitua ja kehittää työntekijöiden osaamista. Clas Ohlsonin henkilöstöpäällikkö Katariina Lajunen kertoo mitä hyötyä heille oli työntekijöiden kansainvälisestä työharjoittelusta. Harjoittelu toteutetiin yhteistyössä Amiedun kanssa osana kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoa. (Videon kesto: 2:07)

Työnjohtoharjoittelija Sanna Laulunen (Meyer Turku) opiskelee tekniikan erikoisammattitutkintoa. Keväällä 2015 hän oli oppisopimusopiskelijana Meyer Werft -telakalla Saksassa. Videolla Sanna kertoo mitä oppisopimusopiskelu tarjosi aikuisopiskelijan näkökulmasta, ja Meyer Turun laivanrakennuskoulun rehtori Vesa Eskonen kertoo opiskelijavaihdon hyödyistä telakan kannalta. (Videon kesto: 3:58)

Pop up -ravintola Mare Nostrum toteutettiin yhteistyössä suomalaisen Ravintola Juuren ja espanjalaisen Pastisserie Coman kanssa ravintola Perhossa tammikuussa 2015. Ravintola oli osa Erasmus+ -hanketta, jossa on mukana ravintoloita ja oppilaitoksia Suomesta, Espanjasta, Latviasta ja Italiasta. (videon kesto: 2:33)

Lue myös uutinen: Ravintola Juuri on mukana Erasmus+ -ohjelman pop up -ravintolahankkeessa

Haastattelimme Sitrassa työskenteleviä asiantuntijoita kansainvälisen kokemuksen hyödyistä käytännön työelämässä. Mukana Sylvie Fraboulet-Jussila, Sini Ilmonen ja Heikki Sorasahi. (Videon kesto: 4:31)

"Harjoittelijasta tulee yksi meistä", toteaa toimitusjohtaja Sakari Paananen Punavuoren puuhevonen -yrityksestä. (videon kesto: 2:53)

"Opiskelijoiden uudet näkökulmat ovat meille hyödyllisiä", kertoo Mikko Heinonen Viestintätoimisto Alasimesta. (videon kesto: 2:50)

Miten asiantuntijatyössä voi hyötyä esimerkiksi opiskeluaikoina hankitusta kansainvälisestä työkokemuksesta? Heikki Sorasahi Sitrasta kertoo. (Kesto: 2:02 min)

Hanna-Mari oli Piilaaksossa Tekesin harjoittelijana - nyt hän tuo osamistaan pk-yrityksille Suomessa. (videon kesto: 2:16)

Hoivakoti Tapalankallion johtaja Mirja Koivisto (Attendo) pohtii kansainvälisten harjoittelijoiden ja henkilöstön kv-osaamisen merkitystä työyhteisölle ja organisaatiolle. (Videon kesto 2:11)

Clas Ohlsonilla työskentelevät Johanna Siikaluoma ja Tero Lahti olivat ulkomaanjaksolla Iso-Britanniassa osana oppisopimuskoulutustaan. Mitä reissulta tarttui mukaan, ja kannattiko lähteä?