Efterlysning: Bloggar om nya erfarenheter och första gånger

Europeiska volontärtjänsten EVS fyller 20 år!Vi firar med att hela året ha en blogg där gästande skribenter berättar om sina nya erfarenheter som de har fått under årens lopp genom europeisk volontärtjänst.

Bloggen heter ”100 nya erfarenheter” och den vill provocera fram nyfikenhet med frågan: ”When was the last time you did something for the first time?”.

De nya erfarenheterna som beskrivs i bloggen kan vara vad som helst från att äta memma eller grodlår till första möten med rumänska romer, katolska nunnor eller projektpartner som inte talar ett ord engelska. Det centrala är insikterna som de nya mötena och situationerna har gett.

Synvinkeln kan vara den mottagande eller avsändande organisationens, finländarens som åker utomlands eller den utländska volontärens som kommer till Finland. Bloggen kan skrivas på finska, svenska eller engelska. Det väsentliga är att texterna utmanar skribentens egna och läsarnas fördomar samt uppmuntrar till att bekanta sig med nya, annorlunda och till och med lite egendomliga saker. Stilen är fri och humor tillåten!

Om du har en berättelse som du vill dela, gör så här:

  1. Skriv din berättelse och skicka den med e-post till adressen hilma.ruokolainen@cimo.fi. Vi tar emot texter under hela året, men hoppas få bloggar som ska publiceras på våren senast den 15 mars.
  2. Bifoga gärna en bild som passar till historien (om du har en sådan).

Skribenten behöver inte kunna använda bloggplattformen, för vi matar in berättelserna i bloggen och redigerar vid behov texterna. Du kan skriva under eget namn eller pseudonym. Om du vill diskutera din berättelse innan du börjar skriva eller behöver mer information, kontakta Hilma Ruokolainen.

Jubileumsbloggar grundas under året på olika håll i Europa. Finlands blogg öppnas på adressen 100uuttakokemusta.net.

Samtidigt pågå en kampanj på sociala medier med hashtaggarna #100uuttakokemusta #100newexperiences #EVS20. Vi hoppas få massor med olika bilder och postningar om nya erfarenheter!

P.S. Skribenterna som får sina berättelser publicerade i bloggen får ett litet överraskningspris.