Muualla CIMOn palveluissa

Maailmalle.net

Harjoittelu ja työskentely

Kokemuksia maailmalta

Maaohjelmat

Maaohjelmien hakukierrosta ei järjestetä syksyllä 2016.

Maaohjelmien ja organisaatio-ohjelmien hakukierrokset yhdistyvät helmikuussa 2017

Maaohjelmien hakuprosessi muuttuu vuoden 2017 alussa. Tähän asti hakija on hakenut harjoitteluun tiettyyn maahan. Jos hänet on valittu jatkoon, on hänelle etsitty sopivaa paikkaa kohdemaassa. Jatkossa kohdemaan lisäksi myös työtehtävät on etukäteen määritelty.

Paikkoja on jatkossakin tarjolla eri aloilla EU:n ulkopuolisissa maissa joko yrityksissä tai muissa paikallisissa organisaatioissa. Harjoittelupaikkoja löytyy niin AMK-opiskelijoille kuin yliopisto-opiskelijoillekin.

Hakija voi hakea korkeintaan kahta paikkaa. Hakemuksen harjoittelupaikka numero 1. katsotaan ensisijaiseksi paikaksi, josta hakija on kiinnostunut. Häntä voidaan ehdottaa jatkoon vain toiseen näistä paikoista.

Helmikuun 2016 hakukierros

CIMOn maaohjelmien hakukierros päättyi 23.2.2016 klo. 16.15. Harjoittelupaikkoja oli tarjolla eri alojen opiskelijoille EU:n ulkopuolisissa maissa.

Harjoittelupaikoista ei ole saatavissa tarkkoja tietoja etukäteen. Alat vaihtelevat maittain sen mukaan, minkä alan harjoittelupaikkoja CIMOn yhteistyöorganisaatiolla on kyseisessä maassa mahdollista löytää.

Yhteistyöorganisaatiot etsivät sopivia harjoittelupaikkoja niille hakijoille, jotka ovat päässeet jatkoon CIMOn esivalinnassa. Harjoittelupaikan voi saada vain omalta opiskelualalta.

Harjoittelupaikkoja on seuraavissa maissa:

  • Kiina
  • Argentiina, Brasilia, Chile ja Peru
  • Venäjä