mediatiedotteet_palvelut_sivu260x262px_MH.jpg

Kuva: Merja Hannikainen

Mediatiedotearkisto

Mediatiedotteet

Mediatiedotteet 2012

Tiedotusvälineille 7.3.2011

CIMOn talvikoulu kokoaa Suomeen nuoria, lahjakkaita tutkijoita Venäjältä ja Ukrainasta

CIMO kutsuu jo 15. kerran järjestettävään talvikouluun lahjakkaita venäläisiä ja ukrainalaisia tutkijoita. Osa talvikoulun kautta Suomeen työskentelemään tulleista on jäänyt tänne myös pysyvästi.

Tänä vuonna talvikoulussa keskitytään solujen, hermoston ja ihmisten väliseen kommunikaatioon. Tapahtumalla edistetään nuorten tutkijoiden ja jatko-opiskelijoiden liikkuvuutta Suomen, Venäjän ja Ukrainan tiedemaailmojen välillä.

Kuuden päivän mittaisella kurssilla suomalaiset tutkijat tutustuvat opiskelijoihin, joita he voivat jatkossa kutsua tutkijoiksi omiin ryhmiinsä tai laitoksilleen. Suurimmalle osalle Suomeen kutsutuista on CIMOn apurahakauden jälkeen löytynyt jatkorahoitusta esimerkiksi tutkijakouluista, mikä on mahdollistanut talvikoululaisten jäämisen eripituisiksi ajoiksi Suomeen.

Liki 150 tutkijaa rekrytoitu Suomeen talvikoulujen kautta

Talvikoulu teemalla ”Chemistry of life: from molecules to mind” järjestetään Helsingin yliopiston eläintieteellisellä tutkimusasemalla Tvärminnessä 7.–12.3.2011. Mukana on 22 venäläistä ja kolme ukrainalaista sekä kuusi jatko-opiskelijaa suomalaisista yliopistoista. Opettajat ovat tänäkin vuonna suomalaisia huippunimiä eri tieteenaloilta.

Talvikoulussa joutuvat puntariin niin osallistujien tiedot kuin monet muutkin tutkijalle tärkeät ominaisuudet kuten ongelmanratkaisukyky ja uuden tiedon nopea omaksuminen. Lisäksi tiukkatahtisen koulutuksen aikana ilmenevät ryhmätyöskentelyssä välttämättömät sosiaaliset taidot sekä kyky keskittyä olennaiseen kovankin paineen alla.

Vuodesta 1997 järjestettyjen talvikoulujen tuloksena suomalaisiin tutkimusryhmiin on rekrytoitu noin 140 lahjakasta jatko-opiskelijaa eri tieteenaloilta. Kaikkiaan noin 450 nuorta tutkijaa on tänä aikana kouluttautunut talvikouluissa.

Lisätietoja:

Päivi Jokinen

Asiantuntija/CIMO

p. 0207 868 691

Tarja Mäkelä

Ohjelmakoordinaattori/CIMO

p. 0207 868 556

Mediatiedotteet 2010