mediatiedotteet_palvelut_sivu260x262px_MH.jpg

Kuva: Merja Hannikainen

Mediatiedotearkisto

Mediatiedotteet

Mediatiedotteet 2012

Tiedotusvälineille 22.3.2011

Latinalainen Amerikka kokoaa korkeakouluja ja työvoimahallintoa Seinäjoelle

Espanjankieliset maat kiinnostavat suomalaisopiskelijoita. Tämä näkyy myös kiinnostuksena Latinalaista Amerikkaa kohtaan. Korkeakoulujen ja työvoimahallinnon asiantuntijat kokoontuvat Seinäjoelle 23.–24.3. päivittämään tietojaan aiheesta, jotta kysyntään voidaan paremmin vastata.

CIMO, Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto järjestävät seminaarin Globaalilla yhteistyöllä aluevaikuttavuutta – Latinalainen Amerikka ja Suomi korkeakoulutus- ja työelämäyhteistyössä Seinäjoen Ammattikorkeakoulun Kampus-talossa.

Seminaarissa puhuu pitkään koulutusalan yhteistyötä Suomen kanssa tehnyt professori Lillian Gonzales Chilen La Frontera -yliopistosta. Suomen Madridin Instituutin johtaja ja kokenut Latinalaisen Amerikan kävijä professori Martti Pärssinen kertoo instituutin viime vuosien projekteista Latinalaisen Amerikan maissa. Seminaaria kunnioittavat läsnäolollaan myös Chilen, Argentiinan, Meksikon ja Perun suurlähetystöt.

Iltatilaisuudessa maistellaan tangon tahteja tamperelaisen Tango Amoroson ja La Milonga -orkesterinjohdolla. Samalla saadaan esimakua Seinäjoella kesä–heinäkuussa järjestettävästä kansainvälisestä Cumbre Mundial del Tango -festivaalista.

CIMOn Latinalaisen Amerikan harjoitteluohjelma 10 vuotta

Opintoihin liittyvän harjoittelun suosio on viime vuosina jatkanut tasaisesti kasvuaan. Latinalainen Amerikka on ollut viime vuosina yhtä suosittu hakukohde kuin Kiina tai Intia.

CIMOn ohjelmien kautta on ollut mahdollisuus lähteä harjoitteluun Latinalaiseen Amerikkaan 10 vuotta. Vuosittain noin 40 harjoittelijaa pääsee CIMOn kautta esimerkiksi Chileen, Argentiinaan tai Peruun. Myös opiskelu Latinalaisessa Amerikassa kiinnostaa suomalaisia – esimerkiksi Meksikossa on tällä hetkellä Suomen suurlähetystön mukaan noin 100 suomalaisopiskelijaa.

Oman alan työkokemuksen saamisen ohella tavoitteena on tukea vieraan kielen käyttöä ammatillisissa yhteyksissä ja suomalaisnuorten kielitaitopaletin monipuolisuutta. Espanjan opiskelun viime vuosien suosio näkyy myönteisesti:
– Hakijoiden espanjan kielen taito on syvempää kuin vielä muutamia vuosia sitten. V
iime aikoina paljon julkisuudessa keskusteltu suomalaisnuorten kielitaidon kapeutuminen ei ainakaan tällä perusteella ole osoittautunut vielä todeksi, vastaava asiantuntija Jaana Mutanen CIMOsta kertoo.

Lisätietoja:
Vastaava asiantuntija Jaana Mutanen, CIMO
p. 0207 868 601

Kansainvälinen harjoittelu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tampereen yliopisto

Mediatiedotteet 2010